student verpleegkunde in de school voor Psychiatriche verpleegkunde

projecten

De school zond opnieuw haar dochters uit.

Tuli Kumwe

tulikumweTwee jaar geleden gingen wij met studenten van onze School voor verpleegkunde Guislain in Rwanda werken in het psychiatrisch ziekenhuis CARAES.

Daar werden wij geconfronteerd met het lot van moeders die bovenop hun psychische lijden seropositief zijn. Na ontslag uit het ziekenhuis moeten zij opnieuw instaan voor de zorg van hun gezin. Voor de armsten onder hen is dat een onmogelijke opdracht. Om deze groep vrouwen te helpen richtten wij samen met broeder Deogratias Rwabudandi het kleinschalige project Tuli Kumwe (Samen op weg) op.

Lees meer: Tuli Kumwe

   

Project Rwanda 2009

Vaak hebben pas afgestudeerde verpleegkundigen zin om mee te werken aan projecten rond ontwikkelingshulp. Om onze studenten en afgestudeerden kennis te laten maken met andere culturen en met ontwikkelingshulp geven wij hen de kans om gedurende 1 maand mee te werken in de lokale projecten in Rwanda.

Lees meer: Project Rwanda 2009

   

Project Rwanda 2007

rwanda07_001In 1983 al ontstond het idee om samen met een aantal studenten en begeleiders kennis te maken met ontwikkelingssamenwerking in Rwanda en Burundi. Het was een groot succes. Studenten en begeleiders keerden enthousiast terug. Er werd beslist het project te herhalen.

Lees meer: Project Rwanda 2007

   

Shaped by Jalloo